tonielferiening

Welkom…
"Het jubileumboek 75 jier frysk toniel" van de auteur Klaas Jansma geeft aan dat de dongjumer schoolmeester J. Zantema de " grote" man was achter de oprichting. Dit boek geeft aan dat in 1960 het " Wouterke" met het toneelstuk " oh prefester" acte de presence gaf aan de Toniel Kriich. In dit jaar is de toneelclub ook opgericht.

De toneelvereniging 't Wouterke is de enige toneelvereniging in Dongjum en Boer. Momenteel telt de vereniging zo’n 60 leden en ruim 20 donateurs.

Het doel is om het publiek een heerlijke avond te bezorgen. Jaarlijks wordt of een blijspel, klucht of drama opgevoerd of er wordt gekozen voor een eenakter.
De opvoering van de toneelstukken geschiedt aan het eind van de wintermaanden, zodat de maanden oktober tot maart gebruikt worden voor repetities.

Onze toneelvereniging speelde altijd onder auspicien van het STAF (St. Amateurtoneel Fryslan) in competitieverband. Het komende seizoen doen we niet mee aan de competitie. De toneelvereniging is een zeer redelijke subtopper op toneelgebied. Nu is er een prachtige accomodatie in het nieuwe dorpshuis: "De Boppeslach".

 

Foto's van toneeluitvoeringen

 

 

  • Activiteiten Kalender

    There are no upcoming events.

  • Slideshow

  • nieuws categorie